Kommande svenska festivaler

Written by  //  maj 23, 2019  //  Festival  //  Kommentarer inaktiverade för Kommande svenska festivaler

Under sommaren 2019 kommer många svenska festivaler att äga rum. En av dem är den omtalade Propaganda som kommer till Stockholm varje år. Många stora stjärnor är med varje år och platsen år 2019 kommer att bli Eriksdalsbadet. Det utlovas många “blöta” uppträdanden och massor av härlig musik av flera kategorier. Även den berömda festivalen Lollapalooza kommer till Sverige. Denna festival har hållits sedan år 1991 och har för det mesta hållit till i Chicago i USA sedan år 2005, men har nu börjat besöka flera länder. I slutet av juli går den av stapeln med artister som Lady Gaga, Lana Del Rey, Lorde, Pearl Jam, Daft Punk, Eminem och Bruno Mars. Gärdet i Stockholm är värd för festivalen. Stockholm är den tredje europeiska staden efter Paris och Berlin som får äran att arrangera denna festival som är utspridd över tre kontinenter. Den lockar mer än en miljon besök över hela världen och nu får Sverige vara med på ett hörn. Fyra scener kommer att intas av de “tunga” artisterna och det varar i hela tre dagar. Alla heta namn finns med och det är en upplevelse utöver det vanliga. Way Out West kommer till Göteborg, närmare bestämt med mycket elektronisk musik, indie, rock och house, allt i en salig blandning. Summerburst kommer både till Göteborg och Stockholm med sin glada och bastunga festival. Datumet i Stockholm är inte klart ännu, men i Göteborg blir det den 31 maj. Det blir elektronisk musik som EDM, house, hardstyle och techno. Stadion i Stockholm och Ullevi i Göteborg blir anhalterna för festivalerna.

Peace and Love

Festivalen Peace and love är inte klart ännu om den kommer att hållas alls, eftersom de haft ekonomiska problem tidigare år. Sweden Rock Festival är bokad från den 5:e till den 8:e juni 2019 och här finns det möjlighet att skicka in önskningar om vilka artister man önskar skall uppträda på scenen. Det blir en blandning av metal, klassisk rock, blues och hårdrock som kommer att ljuda över detta område i dagarna tre.

Sweden Rock Festival

Bråvallafestivalen är en annan populär tillställning som tyvärr inte kommer att hållas någon mer säsong på grund av sexuella trakasserier år 2018. Den fick också jättestor konkurrens av en annan festival, nämligen Lollapalooza. De tackar alla sina besökare på sin sida för den tid som varit.Öland Roots har varje år en reggaefestival, men inför år 20 19 har ingen information kommit ut ännu. Den är så pass populär, så den kommer förmodligen att hållas år 2019. Den 6:e juli 2019 kommer festivalen “Vi som älskar 90-talet” till Stockholm, Zinkensdamms IP. Rockcampen kommer till Sölvesborg tisdagen den 4:e och 5:e juni 2019.Västerås Rockfest hålls på ABB Arena Syd lördagen den 4:e maj.

Västerås Rockfest

Helgeåfestivalen hålls i Knislinge den 4:e till 6:e juli 2019 och man kan köpa en tredagarsbiljett. F-yra är en ideell förening som driver denna festival och anordnar även andra musikarrangemang 2019. De jobbar samman med Knislinge Folkets Park och Helgeåfestivalen är den största festival som hålls där.

Comments are closed.