Gratis musikfestivaler

Written by  //  maj 10, 2018  //  Festival  //  Kommentarer inaktiverade för Gratis musikfestivaler

Sommartid är det mycket populärt att samla kompisgänget för att dra iväg på en musikfestival. Det som lockar är chansen att få umgås, festa och lyssna på livemusik samt träffa nya människor. Biljetterna har ofta köpts långt i förväg och tältplats är bokad. Tyvärr är det dock inte alla som kan få uppleva denna härliga stämning som ofta uppstår på en festival. Biljetterna brukar vara riktigt dyra och därtill kommer extra kostnader för boende och annan utrustning som måste köpas in. Matkostnad för några dagar brukar också bli en stor kostnad. Tur som är så finns det ändå möjlighet att kunna njuta av levande musik och skön stämning. Det ordnas nämligen flera gratis musikfestivaler varje år i Sverige.

Putte i Parken

Det här är en av landets största gratisfestivaler som varje år i juli turnerar runt till fyra städer. För närvarande är det Karlstad, Örebro, Leksand och Stockholm. Festivalen som startades 2008 blev en gratisfestival 2014. Under fyra dagar spelas musik på flera scener och det finns även en dansscen där det spelas housemusik. Det finns inget campingområde i anslutning till festivalen utan den hålls i stadsmiljö så var och en som inte bor i staden fixar sitt eget boende. Festivalen är i alla fall ett utmärkt tillfälle för de som bor i de städerna där den ordnas att helt gratis kunna gå på musikfestival. Arrangörerna jobbar hårt för att festivalen ska vara inkluderande för alla och det ska även finnas något roligt för barn så att hela familjen kan komma. Genom att hålla en fri entré lyckas de locka en riktigt bred publik. Många stora namn har spelat på Putte i Parken. Bland annat Håkan Hellström, Kent, Scooter och Danko Jones. Troligen kommer många fler att hinna spela på denna populära festival.  Let’s make love great again Den här festivalen uppstod under sommaren 2018. Anstiftare var Niclas Lagerstam som ville att alla, oavsett social status, skulle få möjlighet att kunna lyssna på livemusik och få uppleva den härliga känslan av en festival. Scenen byggdes upp på Gärdet i Stockholm som traditionellt sett har varit platsen för en rad legendariska musikfestivaler där den så kallade Gärdetfesten är den mest kända. Med den här festivalen ville arrangören visa på vad gemensamt engagemang kan generera. Om alla ger lite, lite av sin tid så kan det bli någonting stort. En rad stora artister uppträdde, till exempel Loreen, Darin och Maxida Märak. Vi får hoppas att detta ska bli en återkommande festival.

Gather Music Festival

I september var det dags för en till festival med gratis inträde i Stockholm. Gather Music Festival hölls under fyra dagar och bjöd på musik, talare och innovationer i Nobelberget. Som du ser så finns ett stort utbud av gratis festivaler i Sverige. Förutom dessa som vi har nämnt här ovan finns det även en lång rad lokala festivaler som bjuder in till musik och samvaro. Många av de städer som ordnar egna stadsfestivaler tar inget inträde för att låta stadens befolkning gå och lyssna på de artister som anlitats. Det är ett sätt att betala tillbaka det som invånarna ger till staden genom att bo, jobba och verka där.

Gather Music Festival

Comments are closed.