Festivaler att se fram emot under 2017 – Del 3

Written by  //  april 7, 2017  //  Festival  //  Kommentarer inaktiverade för Festivaler att se fram emot under 2017 – Del 3

Framme vid den tredje och sista delen i serien över festivaler att se fram emot under 2017. Har ni missat de två första delarna, se då till att läsa dem först då många av årets evenemang, finns med i dessa, framför allt dem som sker nu under sommaren, däribland Isle of Wight Festival, Glastonbury och Sziget Festival för att nämna några. Men än finns det många kvar som vi bör hålla ögonen öppna för och en del av dessa hittar ni här nedan. När det gäller giganternas gigant, Glastonbury, så kan ni återkomma igen efter denna serie, då jag har för avsikt att skriva ett dedikerat inlägg eller två om just denna massiva festival, hur den startades och det massiva jobb som krävs för att anordna detta enorma event varje år. En sak är säker, det är inget som man slänger ihop över dagen, den saken är klar.

Bestival

Ett galet event som ofta bjuder på spektakulära teman, detta är Bestivals kännetecken. Om du är ute efter en festival med en massiv uppsättning artister, då har ni hittat rätt. Under 2016 framträdde bland annat The Cure, Major Lazer, Wiz Khalifa & Sean Paul samt Hot Chip, för att nämna några.

När: 7–10 September 2017

Vart: Isle of Wight, England

AG0HHK Bestival on the Isle of Wight

Reading & Leeds Festivals

Reading Festival har en välförtjänt plats bland rockelitens musikfestivaler. Vid sidan av Leeds Festival, så är Reading Festival ett måste för dem som gillar riktigt bra musik. Under fjolåret framträdde bland annat Red Hot Chili Peppers, Foals och Disclosure.

När: 25–27 augusti 2017
Vart: Reading och Leeds, England

Super Bock Super Rock

Är det Portugal som gäller i sommar, då är en resa till Lissabon på sin plats, speciellt under mitten på juli månad, då Super Bock Super Rock festival går av stapeln. Klara för årets festival är bland annat Red Hot Chili Peppers men vi väntas också se en stor skara andra kända artister närvara vid denna, Portugals största musikfestival.

När: 13-15 juli 2017
Vart: Lissabon, Portugal

Hellfest Open Air

Näst ut på festivaltouren har vi en musikfestival som är mer riktad mot dom som gillar heavy metal, och då den allra tyngsta och hårdaste av all heavy metal. VI syftar så klart på Hellfest Open Air som under juni månad I år, i franska Clisson. Band som är klara för årets festival innefattar bland annat Deep Purple, Aerosmith, Linkin Park samt Slayer

När: 16–18 juni, 2017

Vart: Clisson, Frankrike

BoomTown Fair

Under augusti månad kan det vara värt att bege sig till Winchester i England och där besöka BoomTown Fair, en musikfestival som saknar motstycke. Detta är en festival som går i vilda västern tema, så lämna dina vanliga kläder hemma och kom klädd som en cowboy. Band som är klara för årets festival är bland annat Madness, Damian Marley, Leftfield och Parov Stelar Band.

När: 10–13 augusti, 2017
Vart: Winchester, England

Detta var allt vi hade att bjuda på under denna serie. Men se som sagt till att komma tillbaka om ni vill läsa mer om Glastonbury, festivalernas festival.

Comments are closed.