Festivaler att se fram emot under 2017 – Del 2

Written by  //  mars 19, 2017  //  Festival  //  Kommentarer inaktiverade för Festivaler att se fram emot under 2017 – Del 2

Så var det dags för del 2 i serien festivaler att se fram emot under året. I första delen gick jag igenom några av de mest ikoniska evenemang som står på schemat, däribland Isle of Wight Festival, Glastonbury och Sziget Festival för att nämna några. Men än finns det många kvar som vi bör hålla ögonen öppna för och en del av dessa hittar ni här nedan.

Wireless Festival

Urban music samt EDM skapar tillsammans ett perfekt partnerskap på Wireless Festival. Här erbjuds en helg som verkligen sticker ut från andra samtidigt som en av Londons subkulturer representeras på bästa tänkbara sätt. Festivalarrangörerna mer eller mindre handplockar vilka artister dom vill ska framträda under respektive års event.

Vart och när: Datum ännu inte släppts, London, England

EXIT Festival

Titans of dance är vad denna festival brukar kallas, då det oftast är den typ av musik spelas, men då och då kan ni få höra några poptoner eller heavy metal, som under Motörhead framträdande under 2015. Serbiens EXIT Festival har allt. Har ni ingen lycka med att skaffa biljetter, då kan systerfestivalen Sea Dance vara ett alternative, en festival som hålls i vackra Budva i Montenegro.

Vart och när: 6-9 juli, Novi Sad, Serbien

Roskilde

En lista över kommande festivaler som man borde besöka vore inte komplett om inte Roskilde fans med. Hit lockas tusentals människor årligen, av alla åldrar och stilar. Festivalen har en lång och trogen historic bakom sig, vilket är en av orsakerna till att den är så populär. Artister som är klara för årets festival innefattar Arcade Fire, Foo Fighters, Justice och Moderat/Modeselektor, för att bara nämna några.

Vart och när: 24 juni till 1 juli, Roskilde, Danmark

Tomorrowland

Tomorrowland är tveklöst den största dance festivalen på Jorden. Gästartister handplockas av arrangörerna och dom kan mer eller mindre få vilka artister dom vill att framträda. År efter år förtrollar arrangörerna sina besökare. Artister klara för årets festival är bland annat deadmau5 & Eric Prydz , Axwell ^ Ingrosso, Dimitri Vegas & Like Mike och Martin Garrix.

Vart och när: 21–23 juli, samt 28-30 juli, Boom, Belgien

Balaton Sound

En stor variation av dance spelas på stränderna längs Lake Balaton, vilket gör denna festival till en av årets höjdpunkter. Denna festival har röstats fram som den tredje bästa dancefestivalen, efter Tomorrowland och Ultra Europe.

Vart och när: 5-9 juli, Zamárdi, Ungern

Download Festival

Detta är utan tvivel festivalernas festival när det gäller rock och heavy metal. Download representerar- höjdpunkten om denna musikgenre, för band och artister som vill få en bekräftelse att det lyckats. Artister som är klara för årets upplaga innefattar System of a Down, Biffy Clyro, Aerosmith och Slayer

Vart och när: 9–11 juni, Derby, England

Lovebox

Denna festival ligger belägen mitt i centrala London. Lovebox lockar fram det bästa inom artister inom urban och elektronisk musik. Det är inte så konstigt att denna festival har lyckats så bra med tanke på vart den hålls. Under fjolåret såg vi artister som Major Lazer, LCD Soundsystem, Run The Jewels och Jungle framträda.

Vart och när: 14–15 juli, London, England

Awakenings Festival

Awakenings normala plats i hjärtat av Amsterdam lämnas för att bege sig ut på den holländska landsbygden, när det är dags för denna festival. Gästerna erbjuds här ett festivalområde och dansgolv ute i det öppna. Artister som framträtt här innefattar Sven Väth, Nina Kraviz, Loco Dice och Adam Beyer för att nämna några.

Vart och när: 24–25 juni, Spaarnwoude, Holland

Comments are closed.