Åka ensam på musikfestival

Written by  //  april 10, 2018  //  Festival  //  Kommentarer inaktiverade för Åka ensam på musikfestival

Att åka på musikfestival är någonting som lockar många varje år. Det är festligt att dra ihop ett gäng och bo i tält, festa och höra favoritbanden spela. Kanske man träffar en och annan ny vän också. Just att åka på festival är kanske något man först och främst förknippar med att åka tillsammans med andra. Faktum är att många väljer att åka ensamma på festival och det går utmärkt det också. Festival är faktiskt en sysselsättning som passar ganska bra att göra just ensam.

Boende

Sova i tält är nog en av de mest populära boendeformerna när det ska åkas på festival. Intill festivalområdet brukar det ställas iordning en gigantisk provisorisk camping där besökarna slår upp sina tält. En och annan husvagn kanske man också kan se på campingen, några har även husbilar att sova i. På området brukar finnas portabla toaletter i form av så kallade Bajamajor och duschar med långa köer. När tälten ska slås upp brukar det vara populärt att slå upp sina tält i en ring så att man kan sitta och umgås i mitten. Åker du ensam kan du istället kanske slå upp ditt tält i närheten av ett annat gängs tält, då ökar chanserna att du kan haka på deras gemenskap. Vill du hellre vara i fred slår du bara upp ditt tält i utkanten av området. Tänk dock på säkerheten och slå inte upp ditt tält för långt bort från andra. När du åker ensam kanske du dessutom väljer ett helt annat boende, det är ju bara du som behöver bestämma så ta det som passar dig bäst. I ett stort sällskap kanske det blir tält som flest vill bo i. Är det bara du som bestämmer kan du ju bo där du vill. Så då kanske det blir hotell eller något annat bekvämare alternativ.

Träffa nya vänner

En orsak till att man åker själv till en festival kan ju vara att man inte helt delar musiksmak med sina vänner. Du kanske vill åka på den där festivalen med elektronisk synth-musik men dina vänner lyssnar helst på hiphop. Istället för att tjata med dig en motvillig kamrat som sen bara kommer klaga på musiken är det bästa alternativet kanske att dra iväg solo. Väl på plats kommer du sen lätt att träffa nya vänner. Ni har ju redan musikintresset gemensamt så det blir lätt att slå sig i slang med okända. Snart kommer du inte ens märka att du kom dit ensam. Under spelningarna är ju alla åskådare ändå som en helhet och det brukar ju inte vara så direkt att man konverserar under tiden så ingen kommer märka att du är där ensam. Det är bara att haka på dansen och diggandet.

Åk tillsammans nästa år

Nu när du väl tagit mod till dig och åkt ensam till just den festival du ville besöka så har du säkert hunnit skapa många nya bekantskaper. Med dagens moderna teknik är det hur enkelt som helst att hålla kontakten så nästa år behöver du inte åka ensam. Då åker du tillsammans med dina nyfunna vänner.

Åk tillsammans nästa år

Comments are closed.